Sosyal Medya

Güncel

'Karadağ’ın NATO’ya davet edilmesine yanıt veririz'

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, NATO'nun Karadağ'ı 29'uncu üye olarak ittifaka davet etmesine tepki gösterdi ve 'İttifakın Doğu'ya yönelik genişlemeye devam etmesi Rusya tarafından karşılıksız bırakılmayacak' dedi.



Kremlin, NATO Dışişleri Bakanları'nın eski Yugoslavya'yı oluşturan altı cumhuriyetten biri olan Karadağ'ı 29'uncu üye olarak ittifaka davet etmesine tepki gösterdi.

Basına bilgi veren Kremlin Sarayı Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, NATO'nun geniÅŸleme politikasının karşılıksız kalmayacağına iÅŸaret etti. Peskov, “Moskova, çeÅŸitli düzeylerde her zaman ÅŸunu vurgulamakta: NATO'nun geniÅŸlemesi, ittifakın DoÄŸu'ya yönelik geniÅŸlemeye devam etmesi Rusya tarafından karşılıksız bırakılmayacak. Rusya'nın güvenlik çıkarlarının saÄŸlanması ve desteklenmesi baÄŸlamında...” dedi.

Atılacak somut adımlarla ilgili henüz konuÅŸmanın erken olduÄŸuna dikkat çeken Peskov, “Uzman açıklamalarından ziyade, Devlet BaÅŸkanı veya Savunma Bakanı ve DışiÅŸleri Bakanı tarafından yapılan resmi açıklamaları beklememiz lazım. Kremlin yakında böyle bir açıklama yapmayı planlamıyor. BaÅŸka öncelik konular var” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.